ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η INTERBROKERS Α.Ε. Μεσίτες Ασφαλίσεων & Αντασφαλίσεων δεσμεύεται για την προστασία του απορρήτου σας. Αυτή η δήλωση προστασίας απορρήτου εξηγεί τον τρόπο συλλογής δεδομένων και χρήσης πρακτικών της τοποθεσίας OLA24.gr (η «Τοποθεσία»). Στόχος της παρούσας είναι να ενημερωθεί ο επισκέπτης/χρήστης της υπηρεσίας (υποκείμενο δεδομένων) για τις πράξεις συλλογής, επεξεργασίας και αποθήκευσης δεδομένων του που διενεργούνται μέσω της Τοποθεσίας από την Εταιρεία με την επωνυμία «INTERBROKERS ΑΕ» Μεσίτες Ασφαλίσεων και Αντασφαλίσεων, εδρεύουσα στην Θέρμη Θεσσαλονίκης (14ο χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου), με ΑΦΜ 099358674 – ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, (στο εξής «η Εταιρεία») στο πλαίσιο της επικοινωνίας ή/και προσφοράς για σύναψη Ασφαλιστικής Σύμβασης κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων των άρθρων 7 και 9 του Γενικού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων (Γ.Κ.Π.Δ. /Ε.Ε. 679/2016) και την εξυπηρέτηση των σκοπών και λοιπών όρων της επεξεργασίας ως καθορίζονται κατωτέρω και ειδικότερα:

  1. Σκοποί Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η συλλογή και η χρήση Προσωπικών Δεδομένων περιορίζεται στα απολύτως αναγκαία για τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχεται στους επισκέπτες ή/και στους χρήστες της OLA24.gr και για την επίτευξη των κάτωθι αναλυτικά αναφερόμενων σκοπών. Η συλλογή και η χρήση των παραπάνω δεδομένων πραγματοποιείται με βάση την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία, όπως ισχύουν σήμερα.

Οι σκοποί για τους οποίους γίνεται επεξεργασία των δεδομένων συνίστανται στους εξής:

α. Στην ενημέρωση για ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες της Εταιρείας και των συνεργατών της και στην επιλογή της (αντ)ασφαλιστικής επιχείρησης και του κατάλληλου ασφαλιστικού προϊόντος.
β. Στην έκδοση προσφορών για σύναψη Ασφαλιστικής Σύμβασης, Ασφαλιστηρίου ή Συμφωνητικού Ασφαλιστικής Κάλυψης ώστε ο ασφαλισμένος να συγκρίνει online προϊόντα από διαφορετικές ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να επιλέξει το ασφαλιστήριο που τον συμφέρει, καθορίζοντας το ανάλογο ασφάλιστρο, υπολογίζοντας και εκτιμώντας, μεταξύ άλλων, τη συχνότητα των ζημιών που ενδέχεται να προκύψουν.
γ. Στη συμμετοχή σε διαγωνισμό, την ενημέρωση προσφορών, την παραγγελία ενημερωτικών φυλλαδίων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη συμμετοχή σε τοποθεσία ή υπηρεσία περιορισμένης πρόσβασης, τη δήλωση συμμετοχής σε συμβάν ή εκπαιδευτική εκδήλωση ή κατά την αγορά, τη λήψη ή/και τη δήλωση προϊόντων της Εταιρείας και των συνεργαζόμενων με αυτήν ασφαλιστικών εταιρειών.
δ. Στη μεταξύ μας επικοινωνία, και τη διαχείριση των αιτημάτων σας μέσω του Τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και για λόγους στατιστικών ερευνών και αναλύσεων με δεδομένα σε συνολική μορφή με σκοπό την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν και χρησιμοποιούν την Τοποθεσία, βελτιώνοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.
ε. Στην προώθηση νέων προϊόντων σε υπάρχοντες/υποψήφιους πελάτες.

Στην περίπτωση που επιλέξετε να εγγραφείτε στην υπηρεσία των Ενημερωτικών μας Δελτίων (Newsletters), με σκοπό την αποστολή σε εσάς Ενημερωτικών Δελτίων για την Εταιρεία, τα προϊόντα/υπηρεσίες της, τυχόν προσφορές κ.λπ., μέχρι να ζητήσετε ρητά τη διαγραφή από τη λίστα χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους διαγραφής που περιέχονται σε οποιαδήποτε Ενημερωτικά Δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στέλνουμε, θα συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα, όπως το Όνομα, το Επίθετο, το E-mail και το Τηλέφωνο που μας παρέχετε, ώστε να εξασφαλιστεί η δυνατότητα επικοινωνίας μαζί σας, με σκοπό την αποστολή Ενημερωτικών Δελτίων της Εταιρείας, για εμπορική επικοινωνία, για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, έτσι ώστε να ενημερώνεστε για τις καινοτομίες και τις προσφορές.

Η OLA24.gr ενδέχεται να αποστέλλει κατά καιρούς μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα σας ενημερώνουν για θέματα τεχνικής υποστήριξης ή ασφάλειας σχετικά με ένα προϊόν ή μία υπηρεσία που ζητήσατε ή για λόγους επιβεβαίωσης παροχής ενός προϊόντος ή μίας υπηρεσίας.

  1. Πηγή Πληροφόρησης Προσωπικών Δεδομένων

Η Εταιρεία συλλέγει Προσωπικά Δεδομένα που περιλαμβάνονται:

α. στη φόρμα επικοινωνίας ή στη φόρμα αναζήτησης ασφάλισης και οποιαδήποτε άλλα δεδομένα τα οποία, το ίδιο το υποκείμενο δεδομένων, γνωστοποιεί μέσω της OLA24.gr

 

  1. Είδη Δεδομένων προς Επεξεργασία

Η επεξεργασία δεδομένων από την Εταιρεία περιλαμβάνει ειδικότερα τις εξής κατηγορίες:

α. Δεδομένα Ταυτοποίησης π.χ. ηλικία, ημερομηνία γέννησης, φύλο, όνομα, επώνυμο, αριθμό αστυνομικής ταυτότητας/διαβατηρίου, Α.Μ.Κ.Α., Α.Φ.Μ., αριθμός κυκλοφορίας αυτοκινήτου
β. Δεδομένα Επικοινωνίας π.χ. διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου/αλληλογραφίας, αριθμοί τηλεφώνου/φαξ, τόπος διαμονής
γ. Δεδομένα Ασφάλισης Δεδομένα απαραίτητα για τη σύναψη και διαχείριση της Ασφαλιστικής Σύμβασης (π.χ. σε σχέση με την οικονομική/περιουσιακή και επαγγελματική κατάσταση, δεδομένα υγείας, δεδομένα για οδηγική συμπεριφορά (driving history), στοιχεία οχήματος κ.λπ.)
δ. Ιστορικό Αγορών Ιστορικό των αγορών συμβολαίων από την πλατφόρμα
ε. Στοιχεία online δραστηριότητας π.χ. το όνομα χρήστη εισόδου στην πλατφόρμα, τη διεύθυνση IP και άλλα αναγνωριστικά στοιχεία στο διαδίκτυο που μας παρέχετε online
  1. Αποδέκτες Προσωπικών Δεδομένων

Τα ως άνω δεδομένα που συλλέγονται σε αυτήν την Τοποθεσία θα χρησιμοποιηθούν για τη λειτουργία της Τοποθεσίας και για την παροχή των υπηρεσιών ή για τη διεξαγωγή συναλλαγών που έχετε ζητήσει ή εξουσιοδοτήσει και θα διαβιβαστούν σε τμήματά μας, αρμόδια για την ανάληψη του κινδύνου, για την ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία του ασφαλιστηρίου σας και για την αποζημίωσή σας, καθώς και στα αντίστοιχα τμήματα των ασφαλιστικών εταιρειών τα προϊόντα των οποίων επιλέχθηκαν. Δεν θα γίνει κοινή χρήση χωρίς την άδειά σας των προσωπικών στοιχείων που δίνετε στην Τοποθεσία εκτός της OLA24.gr, των ελεγχόμενων θυγατρικών και εξαρτημένων εταιρειών της και της ασφαλιστικής εταιρείας της οποίας το προϊόν τελικώς επιλέχθηκε, εκτός εάν περιγράφεται κάτι διαφορετικό στην παρούσα δήλωση.

Τα δεδομένα επίσης μπορεί να διαβιβαστούν:

Οι σκοποί για τους οποίους γίνεται επεξεργασία των δεδομένων συνίστανται στους εξής:

α. Σε (αντ)ασφαλιστικές εταιρείες, έπειτα από υποβολή νόμιμου αιτήματος
β. Σε δημόσιες/δικαστικές αρχές, έπειτα από υποβολή νόμιμου αιτήματος
γ.

Σε συνεργαζόμενους με την Εταιρεία παρόχους στο πλαίσιο της νόμιμης λειτουργίας της Ασφαλιστικής Σύμβασης, όπως ενδεικτικά:

σε ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, σε παρόχους υπηρεσιών υγείας, σε παρόχους υπηρεσιών φύλαξης και διαχείρισης αρχείων, σε υπηρεσίες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πελατών, σε δικηγόρους, σε ερευνητές ή πραγματογνώμονες, σε συνεργαζόμενες εταιρείες παροχής οδικής βοήθειας, σε εταιρείες παροχής επείγουσας τεχνικής βοήθειας, ανάλογα με το είδος της Ασφαλιστικής Κάλυψης κλπ

  1. Χρόνος Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η Εταιρεία θα συλλέγει, αποθηκεύει και εν γένει θα επεξεργάζεται τα δεδομένα για πέντε (5) έτη, με σκοπό την επικοινωνία και ενημέρωση για ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, εκτός εάν εκκρεμεί δικαστική διένεξη πέραν των ως άνω χρόνων επεξεργασίας και μέχρι την περαίωσή της με αμετάκλητη δικαστική απόφαση.

  1. Δικαιώματα Υποκειμένου Δεδομένων

Το Υποκείμενο Δεδομένων ενημερώνεται ότι έχει δικαίωμα να ανακαλέσει ανά πάσα στιγμή την παρούσα συγκατάθεση, καθώς και για τις συνέπειες της τυχόν ανάκλησης. Ειδικότερα ενημερώνεται ότι στην περίπτωση που ανακαλείται η συγκατάθεση ως προς τα δεδομένα, η επεξεργασία των οποίων είναι απολύτως αναγκαία για την εκτέλεση της Ασφαλιστικής Σύμβασης, η Εταιρεία έχει το δικαίωμα να καταγγείλει τη Σύμβαση. Επιπλέον, ενημερώνεται για τα κάτωθι αναφερόμενα δικαιώματά του, όπως αυτά ισχύουν υπό τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Γενικό Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων (Ε.Ε. 679/2016).

Συγκεκριμένα:

  • Δικαιούται να έχει πρόσβαση στα προσωπικά του δεδομένα που τελούν υπό επεξεργασία από την Εταιρεία δυνάμει της Ασφαλιστικής Σύμβασης.
  • Δικαιούται να ζητήσει τη διόρθωση ανακριβών ή ανεπίκαιρων δεδομένων που αφορούν τον Λήπτη της Ασφάλισης/Ασφαλισμένο ή τη συμπλήρωση ελλιπών δεδομένων αυτού.
  • Δικαιούται να ζητήσει τη διαγραφή δεδομένων του από τα αρχεία της Εταιρείας, εφόσον η επεξεργασία τους δεν είναι απαραίτητη για την επιδίωξη των σκοπών για τους οποίους έχουν συλλεγεί.
  • Δικαιούται να ζητήσει τον περιορισμό της χρήσης δεδομένων του σε περίπτωση αμφισβήτησης της ακρίβειάς τους.
  • Δικαιούται να λαμβάνει τα δεδομένα που έχει ο ίδιος παράσχει σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο μορφότυπο.
  • Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η άσκηση των προαναφερομένων δικαιωμάτων προϋποθέτει την υποβολή, χωρίς κόστος, έγγραφης αίτησης στην Εταιρεία.

Το Υποκείμενο των Δεδομένων μπορεί να απευθυνθεί για οποιοδήποτε θέμα στον αρμόδιο Υπεύθυνο για την Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα της Εταιρείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση dpo@interbrokers.gr. Σε περίπτωση άσκησης ενός εκ των προαναφερόμενων δικαιωμάτων, η Εταιρεία θα λάβει κάθε δυνατό μέτρο για την ικανοποίησή του εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από τη λήψη της σχετικής αίτησης, ενημερώνοντας γραπτώς για την ικανοποίησή του ή τους λόγους που εμποδίζουν την άσκηση.

Σε κάθε περίπτωση δικαιούται να απευθυνθεί στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είτε σε γραπτή μορφή (Κηφισιάς 1-3, Τ.Κ. 115-23) είτε ηλεκτρονικά (www.dpa.gr)

  1. Cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies. Χρησιμοποιούμε Cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων, οι οποίοι ενδεχομένως να τις συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παραχωρήσει ή τις οποίες έχουν συλλέξει σε σχέση με την από μέρους σας χρήση των υπηρεσιών τους.

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική.

Ο νόμος αναφέρει ότι μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα Cookies στη συσκευή σας, εφόσον είναι απολύτως αναγκαία για τη λειτουργία αυτής της ιστοσελίδας. Για όλους τους άλλους τύπους Cookies χρειαζόμαστε την άδειά σας.

Μπορείτε να αλλάξετε ή να καταργήσετε τη συναίνεσή σας ανά πάσα στιγμή μέσω της Δήλωσης για τα Cookies.

 

  1. Ασφάλεια των Προσωπικών Δεδομένων

Η OLA24.gr δεσμεύεται για την προστασία της ασφάλειας των προσωπικών σας στοιχείων. Χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνολογίες και διαδικασίες ασφαλείας, ώστε να σας βοηθήσουμε να προστατέψετε τα προσωπικά σας στοιχεία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, χρήση ή γνωστοποίησή τους. Για παράδειγμα, αποθηκεύουμε τα προσωπικά στοιχεία που μας παρέχετε σε διακομιστές περιορισμένης πρόσβασης, οι οποίοι βρίσκονται σε ελεγχόμενες θέσεις. Επιπλέον, όταν μεταδίδουμε ευαίσθητα δεδομένα (όπως τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας) μέσω Internet, τα προστατεύουμε με χρήση κρυπτογράφησης, όπως το πρωτόκολλο SSL (Secure Socket Layer).

Η OLA24.gr είναι μια τοποθεσία με μη εξειδικευμένο κοινό και δεν συγκεντρώνει σκόπιμα κανένα προσωπικό στοιχείο από παιδιά.

Για να αποφύγετε τη συγκέντρωση και χρήση των προσωπικών σας στοιχείων από άλλους για ακατάλληλους ή επιβλαβείς σκοπούς, η OLA24.gr συμβουλεύει να είστε προσεκτικοί κατά την αποστολή μιας πραγματικής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλων προσωπικών στοιχείων σε ομάδες συζήτησης, συνομιλίες, ή άλλους δημόσιους χώρους.

  1. Αλλαγές σε αυτήν τη Δήλωση Προστασίας Απορρήτου

Κατά καιρούς ενδέχεται να ενημερώνουμε αυτήν τη Δήλωση Προστασίας Απορρήτου. Όταν γίνεται αυτό, θα τροποποιούμε επίσης την ημερομηνία «Τελευταίας Ενημέρωσης» που αναγράφεται στην αρχή της δήλωσης προστασίας απορρήτου. Για ουσιώδεις αλλαγές σε αυτήν τη δήλωση, θα σας ενημερώνουμε είτε τοποθετώντας μια ευδιάκριτη ειδοποίηση στην κεντρική σελίδα της Τοποθεσίας μας, είτε στέλνοντάς σας απευθείας μία ειδοποίηση. Σας συμβουλεύουμε να εξετάζετε κατά καιρούς τη Δήλωση Προστασίας Απορρήτου για να είστε ενήμεροι σχετικά με τον τρόπο που βοηθάμε στην προστασία των προσωπικών στοιχείων που συλλέγουμε. Η συνεχής χρήση της υπηρεσίας συνιστά από μέρους σας αποδοχή αυτής της δήλωσης προστασίας απορρήτου και τυχόν ενημερώσεων αυτής της δήλωσης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΑΦΗΣ

Τα σχόλιά σας σχετικά με αυτήν τη Δήλωση Προστασίας Απορρήτου είναι ευπρόσδεκτα στη OLA24.gr. Εάν πιστεύετε ότι η OLA24.gr δεν τήρησε αυτήν τη Δήλωση Προστασίας Απορρήτου, επικοινωνήστε μαζί μας και εμείς θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσδιορίσουμε και να διορθώσουμε αμέσως το πρόβλημα. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με αυτήν τη δήλωση, μεταβείτε στη σελίδα επικοινωνίας.